បើមានអារម្មណ៍ថាចុកទ្រូងឆ្វេងហើយតឹងណែនពិបាកដកដង្ហើមត្រូវ ឲ្យផឹកម្សៅម្ទេស១ស្លាបព្រាកាហ្វេលាយនិងទឹក១កែវភ្លាមតែបើអ្នកជម្ងឺ
បាត់ស្មារតីយកម្សៅម្ទេសលាយទឹកបន្តិចរួចបន្តក់ក្រោមអណ្តាត៣ឬ៤តំណក់។ធ្វើដូចនេះអ្នកជម្ងឺអាចដឹងខ្លួនវិញ។
របៀបធ្វើថ្នាំស្រាម្ទេសទុកប្រើបានយូរ៖
ម្សៅម្ទេស ម្ទេសស្រស់៤ផ្លែ ស្រាខ្លាំង50% (អាចស្រា vodka)ដប១មានចំណុះ១លិត្រ។
ដាក់ម្ទេសស្រស់និងម្សៅម្ទេសត្រាំក្នុងស្រាក្រឡុកឲ្យចូលគ្នារួចបិតឲ្យជិតទុកប្រហែល២៨ថ្ងៃអាចប្រើបាន។
ទុកកន្លែងស្ងួតនិងល្ងិត។បើចង់ឲ្យខ្លាំងទុករហូត៣ខែទើបយកមកចេញមកប្រើ។
ទឹកថ្នាំនេះមិនចេះខូចទេ។
ឲ្យអ្នកជម្ងឺគាំងបេះដូងឬស្ត្រូកម្តង៥ទៅ១០ដំណក់ហើយ៥នាទីក្រោយឲ្យ៥តំណក់ទៀត។
បើអ្នកជម្ងឺមិនដឹងខ្លួនឲ្យ១ទៅ៣ដំណក់ដាក់ក្រោមអណ្តាត៥នាទីក្រោយឲ្យម្តងទៀតហើយរៀងរាល់៥នាទីឲ្យម្តងរហូតដល់អ្នកជម្ងឺធូរស្រាល។
ផលប្រយោជន៍ម្ទេស៖
ម្ទេសហិរអាចការពារគាំងបេះដូងបាន។គួរមានម្ទេសជាប់ជានិច្ចក្នុងចង្ក្រានបាយ។
ក្នុងម្ទេសមានសារធាតុ
capsaicin
ដែលអាចធ្វើឲ្យរីកសរសៃឈាមនាំឲ្យចរន្តឈាមរត់ស្រួលព្រមទាំងជួយផ្តល់ឋាមពលខ្លាំងដល់រាងកាយ។
សារធាតុក្តៅឬហិររបស់ម្ទេសអាចមានរហូតដល់៩០០០០ Scoville
units,ដែលអាចជួយការពារមិនឲ្យគាំងបេះដូងបាន។ម៉្យាងទៀតម្ទេសសម្បូរណ៍vitamin
A, vitamin B6, vitamin E, vitamin C, riboflavin, potassium, and
manganese.
ម្ទេសមានសារធាតុប្រឆាំងមេរោគផ្សិតនិងជួយប្រពន្ធ័រំលាយអាហារដោយបឹតស្រូបយកខ្យល់កុំឲ្យហើមពោះនិងជួយបញ្ចេញទឹកក្រពះ។
នៅមានសារធាតុប្រឆាំងមហារីកCapsaincinជាពិសេសមហារីកសួត(អ្នកជក់បារីច្រើន)។
ម្ទេសមានអត្ថប្រយោជន៍ជួយបន្ថយការឈឺ១ចំហៀងក្បាលផ្តាសាយអាលេហ្ស៊ីធាត់ឈឺធ្មេញនិងឈឺសន្លាក់។
ម្ទេសអាចជួយឃាត់ការហូរឈាមនិងជួយបេះដូងឲ្យមានដំណើរការល្អ។
No comments:
Post a Comment